Pienriistasta hirvenmetsästykseen

Video sorsastuksen aloitus 2008 1min 19 s

Video sorsastuksesta 2009 2min 13 s

 

 

 

Vuoden 1982 heinäkuussa ostin oman haulikon.  Johon keräsin rahat marjoilla ja päivän muistan kuin eilisen. Virallisesti taisi alkaa kuitenkin 10.8.1982 kyyhkyn metsästyksellä.  Kyllähän sitä isoveljien kanssa kuljettiin metsällä jo ala-aste ikäisenä. Sorsastuksen aloitus oli sellainen mistä en jäänyt paitsi kuin 2 vuotena. 1987 ja 1991. 1987 oli räkäpäitä piipussa ja 1991 kovia. Toisin sanoen armeijassa ja YK joukoissa. 2002 tuli kiintiö täyteen. Aikansa kutakin.

 

10.9.06 Rekun kanssa metsällä

 

Ei parempaa lenkki kaveria olekaan kuin Rekku. Ei kertaakaan ole kieltäytynyt lähtemästä lenkille, ei teko syitä. Aina on innoissaan päästessä lenkille. Olemme juosseet jo seitsemän vuotta yhdessä. 

 

      

Moni vastatullut koiramies on ihmetellyt miten pysyy mukana, kun ei ole kytkettynä. Olen leikkisästi vastannut: Isäntä kovemmassa kunnossa. Ei uskalla lähteä. Todellinen syyhän on yksinkertainen. On tottunut ja tietää säännöt. Ja kenties sekin että pääsee säännöllisesti lenkille.

Nyt opetan Aatua juoksun saloihin. Alussa vetää ensimmäisen kilometrin mutta jo perässä vedettävä 10 kilometrin jälkeen. Itsepäinen ei tahdo kuunnella komentoja. Ei voi juoksuttaa vielä irti kuin hiljaisella soratiellä.

Hirven metsästys alkoi 2001 syksyllä.

 

30.9.2007

 

 

Ensimmäinen laukaus tuli ammuttua jo ensimmäisellä viikolla. Huti meni vaikka tuhannen taalan paikka. Selityksenä kenties jännitys ja ase jolla vain ammuttu ihmisiä! (Isän ulkomailta tuoma tuliainen 1940 luvulta) No siitähän kuuli keljuiluja sen syksyn. Totesin siihen vain että ruuti on kuivaa ja ohiampujan mainetta ei pelätä.

 

Jostain kumman syystä on pääsääntöisentesti emiä vasoineen sattunut eteen. Vasa on pistetty pataan. Emät ovat saaneet rauhoituksen minun osalta sen päivän. Yksi emistä yritti tulla päällekin. No tilanteesta selvittiin kuitenkin molemmat naarmuitta. Minun piti ottaa Ritolat.