Mie

 

 

 

 

                       Valjonmäen "Klossit"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Molen syntynyt helmikuussa 1967

 Veljeskatraan toiseksi nuorin ( 52, 55, 57, 67)

 Töissä Torniossa, työnantaja Lapin Pelastuslaitos

 Asuinpaikan Väylänvarsi (Torniojoki laakso)

 

Peräpohjolan murthella.
Jovain

 

 


Ei muutako tavvaile rantheet rentona ja pipon nyörit löysälä. Ko alkhuun pääset lopussa voit alkaa jo hunteeraaman ja ymmämä yhteen.

Molen tumman puohleine klossi väylänvaresta ja raataan hoon päälle.
Pittuutta onki siunantunukki ihan tarpheeksi, kotona melhein karmit kolisee. No ei iha. Kläppinä vissiin syötetty lipputangon siemeniä.

Talvela pruukaan hihtaa, kesälä nulkaan ja syksylhä jaagaan mettä sonnia ja parkhareita. Kilphailen hihossa ja nulkassa. Saatan nulkata jopa 13 poronkusemaa jos kehtaan. Lenkillä mulla ruukaa olla följyssä Rekku. Seoki semmonen etsei paljon pruukaa rutista jos vaikka sathuu huononpuolheinen ilmaki.

Mien viihy oikhein neljän seinän sisällä. Onnek o seittemä hirttä poikki. Karatanolla o kevhälä risusavottaa, kesälä kaiken näköstä kynsimistä ja nypräämistä. Seo fiini homma ku asuu omassa, no enpä mie viihtyskä kirkolla varsinkhaan isolla. Molen sitä mieltä että tontti pitää olla nii iso että torrkon pystyy kohistaan. Ja onneksi grannissa ei asu tolpuuseja.

Stugalla pruukaan käyvä aina ku ehin arbetista ja muitteki hommiten välissä. Sielä on hyät kryysitiet nulkata ja päristellä motskarilla pitkin kanhaita.

Enkä mie oikhein perusta kapakeista ja korpi kuusen kyynelheistä. Seo vissiin ku liikunta on lähelä syäntä.